Badiiy Matnda Leksik Takrorlarning O‘Rni (American Journal of Language, Literacy and Learning in STEM Education (2993-2769), 2024)
Ushbu maqolada badiiy matn va unda qo‘llanuvchi takrorga asoslangan she’riy san’atlar xususida fikr yuritiladi. Badiiy matn tilshunosligimizda zamonaviy yo‘nalish hisoblanmish matn lingvistikasining tarkibiy qismidir. Fikrlarni dalillash maqsadida taniqli shoir Sirojiddin Sayyidning she’rlari tahlilga tortilgan.