THEORETICAL FOUNDATIONS OF UZBEK FOLK EPIC (Intersections of Faith and Culture: American Journal of Religious and Cultural Studies (2993-2599), 2023)
Maskur maqolada  dunyodagi ayrim xalqlarda o‘zining tarixiga oid yirik hajmdagi katta muhim voqea bayon etiladigan janrlar, hikoyalar va miflarning kelib chiqishi xaqidagi qarashlar va dostonchilikdagi tarli hil janrlarning O’zbekiston hududidagi ilk qarashlari qanday paydo bo’lganligi xaqida fikrlar bayon qolib o’tilgan.