(untitled) (American Journal of Pediatric Medicine and Health Sciences (2993-2149), 2023)
Ovqatdan zaharlanishning asosiy sababi turib qolgan yoki eskirgan, shu jumladan turli shartli-patogen bakteriyalar bilan ifloslangan ovqatlarni iste’mol qilishdir. Ovqatdan zaharlanishning qo’zg‘atuvchilari juda ko’p. Ularning eng muhimlari turli salmonellalar, tillarang stafilokokklar, streptokokklar, spora hosil qiladigan anaeroblar (Cl.perfingens), ichak tayoqchasi, P.vulgaris, botulizm qo’zg‘atuvchisi va b.q.