Analysis of 10-Year Macroeconomic Indicators of the Republic of Korea (American Journal of Public Diplomacy and International Studies (2993-2157), 2026)
Ushbu maqolada Koreya Respublikasining so‘nggi o‘n yil ichidagi asosiy iqtisodiy va makroiqtisodiy ko’rsatkichlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida yalpi ichki mahsulot (YIM), inflyatsiya, mehnat bozori ko‘rsatkichlari, tashqi savdo va investitsiya oqimlari kabi asosiy indikatorlar o‘rganildi. Shuningdek, iqtisodiy o‘sishning barqarorligi, inqirozga chidamliligi va makroiqtisodiy siyosatning samaradorligi tahlil qilinadi. Maqolada so‘nggi o‘n yil ichida kuzatilgan iqtisodiy tendensiyalar, ularning global iqtisodiyot va regional rivojlanish bilan bog‘liqligi ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalari orqali Koreya iqtisodiyotining o‘sish mexanizmlarini va siyosiy choralarni yanada samarali shakllantirish holatlari ko’zda tutiladi.