(untitled) (American Journal of Public Diplomacy and International Studies (2993-2157), 2024)
Inson huquqlari demokratik va rivojlanayotgan jamiyatning asosiy jihati bo’lib, O’zbekiston ham bundan mustasno emas. So’nggi yillarda mamlakat bir qator sohalarda ijobiy o’zgarishlarni ko’rsatib, o’z fuqarolarining huquqlarini himoya qilish va ularga rioya qilish uchun katta sa’y-harakatlarni amalga oshirdi. O’zbekiston Konstitutsiyasida har bir inson shaxsning daxlsizligi va sud oldida o’z huquqlarini teng himoya qilish huquqiga ega ekanligi belgilab qo’yilgan. O’zbekiston fuqarolari erkinlik va shaxsiy hayot daxlsizligi, fikr, vijdon va e’tiqod erkinligiga ega. Shuni ta’kidlash kerakki, O’zbekiston ayollar, bolalar va aholining boshqa zaif qatlamlari huquqlarini mustahkamlash bo’yicha faol ish olib bormoqda.